Informatie

Medio mei 2010 zijn wij de de trotse eigenaren van 2 orgels.

1)
Een 45-toets handdraaiorgel genaamd “De Emerald”, dit is in 1999 nieuw gebouwd in het bedrijf van de bekende Belgische orgelbouwer Johnny Verbeeck BVBA te St. Job in ’t Goor (B).

Ondanks zijn beperkte afmetingen is het “technisch gezien” een volwaardig draaiorgel met houten orgelpijpen, blaasbalg en toetsenklavier, compleet met slagwerk: grote trom, kleine trom, cymbaal en woodblock. Dit alles op een platte wagen.

De Emerald bezit momenteel 13 tot 14 uur muziek zonder in herhaling te vallen.
Door het beschaafde volume, de muzikale mogelijkheden, het gevarieerde repertoire en zijn afmetingen is het orgel uitermate geschikt voor gebruik “binnenshuis” maar uiteraard ook “buitenshuis”.

Het orgel is een graag gezien instrument op huwelijksfeesten, verjaardagen, bedrijfsfeesten en evenementen. Er is een lijst beschikbaar met arrangementen.
Ook is het orgel voorzien van een heus krullen front en is pijpwerk aangepast in 2012.

2)
Een straatorgel genaamd “Het Jaegertje” rond 1978 gebouwd door Theo Heesbeen te Tilburg en in de loop der jaren volledig gereviseerd/vervangen.
Dit 52 toets Limonaire orgel heeft jaren in en om Tilburg gespeeld en hierna nog enkele jaren bij familie Roos in Den Haag, eind 2009 is deze verkocht aan H. van Os welke medio mei 2010 het orgel ons heeft aangeboden.
Het Jaegertje is compleet met beelden en voorzien van mooie arrangementen waaronder veel van Carl Frei (1920-1940).
Natuurlijk heeft het orgel ook nieuwere arrangementen, Oud-Hollandse muziek, maar ook veel smartlappen en meezingers ontbreken niet.
Ook is het orgel geschikt voor muziek van de huidige tijd en mooie klassieke arrangementen.

In 2011 is Het Jaegertje ook voorzien van wat vernuftige elektronica waardoor het orgel nog strakker kan spelen (korte noten) en in de avond is deze volledig uitgelicht middels LED verlichting in alle mogelijke kleuren.

 

 

Uitleg over de orgels:

De speciaal gearrangeerde muziek is door middel van gaten aangebracht in de bekende kartonnen draaiorgelboeken.
Orgelboeken zijn kostbaar en kunnen niet zomaar uitgewisseld worden op andere orgels.

Onze orgels zijn uitermate geschikt voor het opvrolijken van braderieën, openingen, huwelijksfeesten, verjaardagen, maar ook een Oud-Hollandse middag in een verzorgingshuis.
Ook hebben wij veel muziek voor speciale gelegenheden zoals Sint Nicolaas, kerst, verjaardagen, huwelijksfeest maar ook voor een uitvaart.

Zoals u ziet komen wij dus overal en brengen Nostalgische Klanken van vervlogen tijd tot leven.